Genuina upplevelser

Oss kan du besöka nästintill hela året om. Nära naturen, nära hundarna där jag och hundarna vill förmedla inte bara en upplevelse utan en känsla av att komma hundarna och livsstilen nära och känna att ni fyllt er ryggsäck med kunskap och en magisk känsla i koppen när ni lämnar gården.

Hela året om
PÅ vintern för att testa på hundspann med släde eller skidor, på hösten och våren för att uppleva den ibland leriga och regniga höst och vår träning. Men den är inte att underskatta. Här lägger man grunden för vintersäsongen både för kropp och huvud. Då kör vi istället med Atv eller fyrhjuling utan motor. Sen blir den en del turer till fots och även  lydnad, freestyle, självförtroende övningar. Jag kör inte bara hundarna i spann utan är också ute 1 och 1 eller tvåspann framför cykel för att bygga självförtroende och träna kommandon men framförallt för att vi alla tycker de är riktigt kul.  På sommaren så vilar vi från dragträning men då gör vi annat. Vi kan erbjuda fjällturer med hund och eller varför inte en dag ute på en supboard i vackra vattudalen. Så även om  hundarna har semester från att dragträna under de varmaste sommar månaderna så håller vi oss sysselsatta med både kroppen och knoppen.

Vinter

Under vintern är de släde och skidor som gäller. Nedan finns olika typer av upplägg för en fin upplevelse i naturen med hundarna. Hittar ni inte något som passar er är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss så ska vi försöka lösa en upplevelse. 

Barntur

Är barnen sugna på att åka hundspann och testa på en kortare tur. Då är denna turen perfekt.  Som förälder kan man sitta med på skotern under hela turen medans barnen åker i släden. När vi kommer tillbaka bjuds de på kaffe och fika över öppen eld.  Då kan man ta tillfället att gosa med hundarna och ställa frågor.

Max två barn per tur
Pris: 450 kr/barn

Kaffeturen

Här finns det plats för  1-4 personer.. Vi kommer vara ute i ca 1,5 h. När vi kommer tillbaka kommer vi att koka kaffe över öppen eld och prata lite mer om hundarna och livsstilen.  

Pris & TidCa 1,5 h
1100 kr/person


Brunchturen

Denna turen passar för den som vill vara ute lite längre. Vi kommer vara ute i ca 4 h där vi kommer hålla en pause för en lunch ute i naturen. Här kommer vi kunna kela med hundarna och det kommer finnas tid till frågor och funderingar. Det kommer vara plats för en person och mushern. Är man två finns det möjlighet att en åker med på skotern och man får möjligheten att byta halvvägs. 

Max två personer 
Pris: 1400 kr/ person
Tillgänglig från vintern 2021

Prova på musherlivet

För dig som har en dröm att köra ett mindre hundspann och få en inblick i hundarnas och vårt liv med dem. Är denna turen ett måste. Ni kommer vara en del av vattning och energiutfodring av hundarna. Medans vattnet och energin ska tas upp kommer vi sätta oss och gå igenom säkerhetstänk, vart vi kommer att köra och hur du som förare manövrera en släde samt hur samarbetet mellan hundarna och dig som musher fungerar. Sedan ordnar vi tillsammans med utrustningen och selar hundarna och ger oss ut i naturen. 

Pris & Tid Ca 3 h
Max 3 personer.
Pris 1800 kr/person

Åldersgräns 16 år. Denna turen riktar sig till er som vill köra litet mindre spann om 2-4 hundar. Viktigaste är att ni och hundarna ska känna ett samspel och kunna känna er trygga och ha roligt under turen.

Musher för en dag

Denna turen finns det plats för en person som vill åka ut en halvdag med ett 6 spann. Där åker man ut med en av oss som kommer sitta med i släden. Vi kommer tillsammans vattna och snacksa hundarna och ordna alla förberedelser detta för att man ska få en inblick i hur de funkar får de vi startar upp och vilka förberedelser som behövs göras. Vi kommer gå igenom lite mer ingående hur träningen ser ut för hundarna och berätta om varje hunds position i spannet och mycket mer. 

Pris & Tid
Ca: 4 h
Max 1 person 
(vid önskemål kan man vara två)
Pris 2400 kr/person
Skidtur med hund

Gillar ni att vara ute i naturen och glida fram på längdskidorna ska ni prova de med lite hundkraft framför. Ni kommer åka på sladdad led där ni kommer få åka med 1 hund framför. Denna tur kräver att man sedan innan kan åka längdskidor detta för att de ska bli tryggt för både hunden och dig. 

Pris & Tid
Ca 2-3 h
Max fyra personer per gång. 
850 kr/person
OBS! Egen utrustning av skidor och pjäxor krävs. 

Vår & Höst

Under uppbyggnad